Oktatás

Szakértői tevékenység

A Magyar Szállítmányozók Szövetsége együttműködési megállapodást írt alá Hoffmann Vilmos igazságügyi szakértővel, aki évtizedek óta ismert és elismert személyisége a szállítmányozási és logisztikai szakmának.

Hoffmann Vilmos - aki nyugdíjba vonulása óta végzi igazságügyi szakértői tevékenységét a közúti szállítás, fuvarozás szakterületen - vállalja az egyes hatóságok, pl. a NAV, rendőrség, a polgári büntető ügyekben és munkaügyi perekben eljáró bíróságok, a közjegyzők kirendelése alapján, vagy a peres felek felkérésére

- a gépjármű vezetők vezetési és pihenő idejének elemzését, vizsgálatát megfelelő elemző programokkal;

- a közúti árutovábbítás során keletkezett árukárok és a keletkezés körülményeinek vizsgálatát;

- a biztosítótársaságok által megbízott kárszakértők állásfoglalásainak, megállapításainak felülvizsgálatát;

- a közúti fuvarozókat, szállítmányozókat - harmadik személyek ÁFA visszaigényléseivel kapcsolatban - elmarasztaló hatósági végzések felülvizsgálatát, megtámadását;

- az árutovábbítás során bekövetkezett, a gépjárművezetők személyi sérüléses baleseteivel összefüggő hatósági visszkeresetekben foglaltak megtámadását;

- bármilyen, a közúti szállítással, fuvarozással, vagy annak határterületeivel - pl. raklapmenedzsment, stb. - kapcsolatos témakörök elemzését, vizsgálatát, szakvélemény készítését.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban további információra lenne szüksége, részletes tájékoztatásért forduljon a Szövetség főtitkárához.

_____________________________________________________________________

Légi veszélyesáru képzés

A Magyar Szállítmányozók Szövetségének kezdeményezésére a Hungária Veszélyesáru Mérnöki Irodával (HVESZ) együttműködve új szolgáltatásként légi veszélyesáru képzést indítunk el.

Az oktatásra a jogosítványt a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalától a HVESZ kapta meg 2012 május 8-tól 2017 május 31-ig történő időtartamra.

A Szövetség tagjai a tanfolyam díjából 5% kedvezményt kapnak.

A HVESZ a IATA DGR alap- és ismeretfelújító tanfolyamairól részletes tájékoztatás az alábbi linken érhető el:
hvesz.hu/index.php/legi/106-iata-dgr-veszelyes-aru-szabalyzat-ismeretek